Sunday, February 10, 2013

Tavuklu Fajita


Meksika Mutfagi, dünya mutfaklari icinde sevdigimiz bir mutfak. Meksika'nin tarihi zenginligini yemeklerinde de görmek münkündür.

Meksika Mutfagini bügün Meksika disinda Tex-Mex dedigimiz fast food tarzinda biraz klasik Meksika Mutfagindan uzaklasmis urunler ile temsil edilmeye calisilmaktadir. Gercek Meksikan Mutfagi daha saglikli ve daha komplikedir. Meksika Mutfaginin fazgecilmezleri arasinda bazlama (tortilla) ve aci biberlerle yapilan soslar basta gelir. 

Fajita'yi tavuklu, kirmizi etli, kuru fasulyeli yapabilirsiniz. Hangi sekilde yaparsaniz yapin fajita'ya hic degismeden giren malzemeler vardir. Bunlar, tortilla (bazlama), sotelenmis renkli biberler, hafif karamelize olmus sogan, salsa (kasik salatasi), tam yagli suzme yogurt (sour cream yerine), jalapenolu bize ait özel bir meze. Bu malzemeleri zevkinize gore arttirabilir veya azaltabilirsiniz. Yemek bir damak tadi sanatidir. Her insanin damak tadi farklidir.

Tabagimiza, bazlamamizi aliyoruz, yeterince tum malzemelerden bazlamamizin ortasina koyuyoruz ve dürüm yapiyoruz. Afiyet olsun.


No comments:

Post a Comment